SZENT HELYEK, VILÁGVALLÁSOK BÖLCSŐJE, KÜLÖNLEGES TERMÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEK: IZRAEL

Időpont: 2020. május 27 – június 3. (Pünkösd – 8 nap)

 1. nap: Budapest – Utazás Izraelbe az EL AL közvetlen járatával a délelőtti órákban – IZRAEL: Tel Aviv–Jaffa, Izrael legnagyobb modernkori városa, a Közel-Kelet egyik legizgalmasabb kozmopolita városa – Betlehem (Születés Temploma, Tej- vagy Asszony-barlang)
 2.  

 3. nap: Jeruzsálem, a 3 nagy világvallás (keresztény, zsidó, iszlám) zarándokhelye (Olajfák-hegye, a Getszemáni-kert, Nemzetek temploma, Szűz Mária sírja, séta a Via Dolorószán a Keresztutat követve a Golgota hegyén emelkedő Szent Sír-templomig; Templom-hegy, Szikla-mecset /megtekintése csak kívülről/, Siratófal, a zsidóság legszentebb helye)
 4.  

 5. nap: Utazás a Judeai-hegyvidéken keresztül a Szír-Jordán tektonikus törésvonal árkában: Jerikó (Megkísértés-kolostor megtekintése egy kilátóról) – Jordán, a világ legszentebb folyója – Holt-tenger, a Föld egyik legsósabb tava, s partja a Föld legmélyebb szárazföldi területe Izrael és Jordánia határán (416 méter a tenger szintje alatt): Qumran (a Qumráni-barlangok, ahol a híres „holt-tengeri tekercseket” megtalálták – az Ószövetség legrégebbi héber nyelvű kézirata) – En Gedi Természetvédelmi Terület: gyalogtúra a már az Ószövetségben is ismert „kecskeforrás” (En Gedi) csodás, gazdag vegetációjú völgyében (meredek falú szurdok, kristálytiszta vizű patak, látványos vízesések /Dávid-vízesés 16 méter, alatta természetes zuhanyzási lehetőség/, gazdag, buja növény és állatvilág) – En Bokek, strandolás a Holt-tenger legszebb strandján, ahol az erősen sós víz tetején akár újságot is olvashatunk …
 6.  

 7. nap: Judeai-sivatag/Masada Nemzeti Park (UNESCO Világörökség): kötélpályás felvonóval a világ 8. csodájának tartott Maszada-hegyre, amely 440 méterrel emelkedik a Holt-tenger fölé, s ahol Heródes palotájának romjai is állnak – Irány a Negev-sivatag, ahol Mózes és népe 40 évig vándorolt! – Kholot Tsivoniyim, a sokszínű sivatag: a megkövült fatörzs és „lombkorona” – bizarr sivatagi morfológiai formák – pazar sivatagi táj!
 8. nap: Timna Nemzeti Park, a Negev-sivatag egyik leglátványosabb területe (kopár kősivatag, bizarr sziklaformák, sziklaívek, gombák, ingókövek stb., a világ legrégibb /egyiptomi/ rézbányájának maradványai, Salamon oszlopai – gigantikus homokkőoszlopok) – Eilat, a világhírű üdülőváros a Vörös-tenger partján (strandolási lehetőség)
 9.  

 10. nap: Eilat: fakultatív pihenés, strandolás, búvárkodás, snorkeling a kristálytiszta tengerben a korallzátonyok között – Óceanárium (víz alatti megfigyelőhely a tenger mélyén – a tenger élővilágának tanulmányozása eredeti környezetben)
 11. nap: Utazás északra a Negev-sivatag és Judea nyugati oldalán, pazar tájak (fotószünetek) – Tel Aviv–Jaffa (Rabin tér és Nachalat Binyamin kézműves piaca, Neve Tzedek – a tel avivi Soho)
 12.  

 13. nap: Tel Aviv: szabad program a „legeurópaibb” tengerparti strandon – Esti hazautazás: Tel Aviv – Budapest (érkezés késő éjjel)

 
Utazás:      Budapest – Tel Aviv – Budapest menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, Izraelben a létszámnak megfelelő busszal/minibusszal
Szállás:     hotel, aparthotel zömében kétágyas elhelyezéssel
Ellátás:      szállástól függően reggeli
Ár:             269.000 HUF/fő (szállás, utazás busszal/minibusszal, út-, és parkolási díjak, EUB BBP-utasbiztosítás, csoportvezetés, szervezési költség)

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőjegy árát, mely külön fizetendő: 121.400 HUF/fő illetékekkel, csomagdíjjal együtt, valamint a baksis díj is külön fizetendő a helyszínen.

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás