SVÁJC LEGJAVA

(NEM sátras utazás!)

Csúcsok, gleccserek, vízesések, tavak, középkori városok, sajt, csokoládé…

Időpont: 2019. augusztus 14 – 20. (7 nap)

 • 1. nap: Pécs (indulás a kora hajnali órákban) – Nagykanizsa – AUSZTRIA: Innsbruck, Tirol fővárosa (rövid pihenő a hangulatos óvárosban: Aranytető 3500 aranyozott „cseréppel” fedve, Diadalkapu, Várostorony /XIV. sz./) – pazar panoráma a városra és a Karwendel-hegységre) – LIECHTENSTEIN: Vaduz, a főváros (séta a hercegi palotához, panoráma az egész miniállamra)
 •  

 • 2. nap: SVÁJC: Luzern, svájci turizmus fővárosa (Európa legnagyobb közlekedési múzeuma, Gleccserkert a tükörlabirintussal, Európa legrégibb fahídja, Vierwaldstätti-tó) – Meiringenifővölgy Aare-szurdok (séta Svájc legnagyobb szurdokvölgyében)
 •  

 • 3. nap: Dammastock-hegység: felvonóval majd gyalog a Trift-glecserhez, fakultatív átkelés a híres Trift-függőhídon (az Alpok leghosszabb és legmagasabb, 2009-ben nepáli mintára épített függőhídja: 170 méter hosszú, 100 méterrel a gleccsertó fölött!) Jungfrau-régió (UNESCO Világörökség): Grindelwald, a Jungfrau-régió központja – Felvonóval a Männlichen-csúcsra (2343 méter): könnyű séta a gerincen, pazar panoráma a Jungfrau-csoport havas csúcsaira, a gleccserekre és Svájc legnagyobb völgyére – Gyalogtúra lefelé panorámaúton a Lauterbrunnental völgybe (Svájc legnagyobb kettős gleccservölgye) – Időtől függően kitérő az Eiger-gleccserhez – Trümmelbach, az ötlépcsős, csavart vízesésszurdoka
 •  

 • 4. nap: Giessbach-vízesés, Svájc egyik legszebb vízesése – Bern (Medve-árok az élő címerállatokkal, XVI. sz.-i polgárházak a híres árkádsorokkal, díszkutakkal /UNESCO Világörökség/) – Gruyéres, a középkori hangulatot árasztó kis település várral, a világ legfinomabb sajtjának városa (négyszer nyerte el a címet): látogatás a világhírű sajtüzemben, kóstolás, vásárlási lehetőség – Chillon (vízivár a Genfi-tó part menti szirtjén, Svájc legimpozánsabb vára)
 •  

 • 5. nap: Zermatt jégvilága – Matterhorn, a „Hegyek királya” (4477 m) vidéke: fogaskerekűvel a Gorner-gleccserhez (3090 m), gyalogtúra a gleccserre, illetve a négyezres csúcsok világában a panorámaösvényen VAGY (fakultatív) Európa legmagasabban épített felvonójával a Kis-Matterhorn-csúcsra (3883 m), lélegzetelállító panoráma a havasok arénájára a Monte Rosa-csoporttól a Mont Blanc-ig – Brig (Stockalper-palota, óváros)
 •  

 • 6. nap: Rhone-gleccser (séta a gleccserben, a jégbe vájt folyosón!) – Utazás a Furka– (2431 m) és a történelmi jelentőséggel is bíró Gotthard-hágón (2109 m) keresztül, érkezés a napfényes Ticinóba – Locarno, a mediterrán jellegű fesztiválváros a Lago Maggiore-tó fölötti hegyoldalon (Madonna del Sasso, búcsújáró templom és kilátó; Maggiore-tó /végmorénató/, óváros, tópart)
 •  

 • 7. nap: Caslano, látogatás az Alprose csokoládégyárban, kóstolással, kedvezményes vásárlási lehetőséggel – Lugano: siklóval a Luganói-tó fölé emelkedő Monte Bré-re, Svájc egyik legszebb kilátójára, óvárosi, tóparti séta – Hazautazás: Olaszország – Szlovénia – Nagykanizsa – Pécs (hazaérkezés éjszaka)
 •  

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: háromcsillagos szállodában, 2 ágyas szobában reggelivel (2 éj), illetve hostelekben, faházakban 2-4 ágyas szobákban
Ellátás: 2 reggeli
Ár: 149.000 HUF/fő (szállás, 2 reggeli, útiköltség, út- és parkolási, díjak, sofőri napidíj, BBP- biztosítás, üdülőhelyi díj, szervezési költség, csoportvezetés)

A helyi idegenforgalmi adó 2 CHF/fő/éjszaka a helyszínen fizetendő!

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás