SALZKAMMERGUT, SALZBURG: A TERMÉSZET ÉS A “MUZSIKA HANGJA”

Időpont: 2018. május 18-21. (Pünkösd – 4 nap)

  • 1. nap: Pécs – AUSZTRIA/ Dachstein, az Alpok északi vonulatának legnagyobb hegysége (2995 m) Gletscherbahn, felvonóval a Hunerkogel-csúcsra (2700 m) – SkyWalk – pazar panoráma egészen a Großglocknerig és a Triglavig (jó idő esetén), Jégpalota, 100 m hosszú függőhíd 400-500 m mély szakadék felett – Tennengebirge: Eisriesenwelt, a világ legnagyobb jégbarlangja (megközelítése felvonóval és gyalog – pazar panoráma a Salzach völgyére és a Werfeni várkastélyra)
  •  

  • 2. nap: Hellbrunni-kastély (gyönyörű kerttel és tréfás vízijáték-rendszerrel) – Salzburg, a kultúra városa, „Európa legszebb kisvárosa” (UNESCO Világörökség) – Fellegvár, Dómnegyed (Érseki palota, Dóm, Residenzplatz, Szt. Péter temető, templom és katakombák), Mirabell-kastély és park, Mozart szülőháza, Getreidegasse – a híres óvárosi utcácska, Nonnbergi kolostor, Városnézés után szabadidő: Mozartkugel kóstolási és vásárlási lehetőség, séta a Kapucinus-dombra, sörkóstolási lehetőség a Stiegl Brauwelt sörmúzeumban
  •  

  • 3. nap: St. Wolfgang, a híres búcsújáró hely, Ausztria legmeredekebb fogaskerekűjével a Schafbergre – hihetetlen panoráma 13 tóra – Bad Ischl az „isler” városa, valamint Ferenc József nyári rezidenciája, Salzkammergut fővárosa: Császárvilla, a császári kert, Lehár-villa, Fürdőépület, Zauner Cukrászda (Ausztria legnagyobb sütemény-választékával) – Traunkirchen „Klein aber fein”, a legfestőibbnek mondott salzkammerguti üdülőhely – Gmunden, az egykori sókereskedelmi központ és az Orth tókastély Johann Salvator legendájával, Mondsee – Szt. Mihály-bazilika
  •  

  • 4. nap: Gosausee, a legvadregényesebbnek tartott osztrák tengerszem – Hallstatt, Ausztria legbájosabb kisvárosa, a Hallstatti-tó fölött, a Dachstein oldalában fecskefészekként épült település (UNESCO Világörökség) – Siklóval vagy könnyű túrával a Rudolf-toronyhoz, pazar kilátás a Dachstein vonulataira és a végmorénatóra, sóbánya-látogatás a világ legrégibb, ma is működő sóbányájában, kisvonatos utazás, csúszdákkal, föld alatti tóval stb. – Könnyű túra a panorámaúton Ausztria legbájosabbnak tartott kisvárosába (Mühlbach-vízesés, Csontház – ahol a temetőből exhumált csontokat tárolják, séta az óvárosban és a tóparton) – Hazautazás, érkezés Pécsre a késő esti órákban.
  •  

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 éj panzióban, kétágyas szobákban (néhány 3 ágyas is rendelkezésre áll)
Étkezés: 3 reggeli
Ár: 62.000 HUF/fő (utazás autóbusszal, szállás, reggeli, sofőri napidíj, úthasználati és parkolási díjak, BBP-biztosítás, szervezési költség)
 

A helyi idegenforgalmi adó (1 EUR/fő/éj) a helyszínen fizetendő!

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás