PANNÓNIA DÉLNYUGATI PEREMÉN

Várak, magashegységek, dombok, sör és bor
Horvátország – Szlovénia – Ausztria

Időpont: 2020. szeptember 24 – 27. (4 nap)

  1. nap: Pécs – Nagykanizsa – HORVÁTORSZÁG: Varasd (12. századi, a Cilleiek által gótikus majd reneszánsz stílusban átépített, egykoron magyar vár) – Trakostyán (természetvédelmi területen egy tó fölötti dombon emelkedő impozáns vár, a Cilleiek, Mátyás király és a Draskovics család egykori várkastélya a 15. századból) – SZLOVÉNIA: Ižakovci (az utolsó csónakmalom a Murán) – Dobronak, a történelmi Hetés néprajzi táj elcsatolt központja (Trópusi kert, Közép-Európa legnagyobb orchideafarmja) – Bántornya (a hagyományos hetési tökmagolajat készítő üzem, kedvezményes vásárlási lehetőség) – Hosszúfaluhegy: Vinárium, Szlovénia legmagasabb épített kilátótornya (pazar panoráma a borrégióra, a szlovén-magyar határvidékre) – Lendva, a muravidéki magyarok központja (Szent Katalin templom, Szent István-szobor, a Makovecz Imre által tervezett kultúrközpont, Bánffy-vár kívülről)
  2.  

  3. nap: Žiče (a 12. században egy gyönyörű völgybe épített karthauzi kolostor impozáns romjai) – Žalec (Európa első sörszökőkútja, kóstolással egybekötött séta a városban, Komló Múzeum) – Savinjai-Alpok: Szlovénia leghosszabb felvonójával utazás a Golte-csúcs közelébe (séta, fakultatív túra 1500 méteren, pazar panorámával) – Mozirje: Mozirski gaj (botanikus kert különleges virágokkal, tavakkal, csörgedező patakokkal, romantikus hidakkal stb.)
  4.  

  5. nap: Mežica (Európa egyik legtovább működő cink- és rézbányája, ahol a több évszázad alatt a környező hegyekben kb. 800 km alagutat, 100 km bányavasútat építettek ki, s amely ma turisztikai központ (utazás vonattal a pici földalatti pályaudvarra, látványos bányamúzeum az eredeti tárnákban, fakultatív föld alatti 5,5 kilométeres kerékpártúra a Peca-hegy gyomrában vagy akár 700 méter mélyen kajakozhatunk is)AUSZTRIA/Dél-Karintia: Felvonóval 1700 méterre a Petzen-hegységben a Siebenhütte menedékházhoz, magashegységi gyalogtúra a gerincen erdőhatár felett, pazar panoráma a Klagenfurti-medencére és a Déli-Alpok csúcsaira – SZLOVÉNIA
  6.  

  7. nap: Celje (Régi vár: a Cilleiek egykori várának romjai a hegytetőn, pazar panoráma) – Laško, a híres gyógyfürdő és Közép-Európa egyik legjobb sörének (Zlatorog/Laško) városa (a 11. századi Tabor erődítmény maradványai a háromszög alakú Hum-hegy oldalában, ahol egy kellemes éttermi teraszon a Savinja-parti város látványában gyönyörködve megkóstolhatjuk a Zlatorog legjobb sörmárkáit; séta a hangulatos városközpontban a Savinja partján) – Ptuj, ”Szlovénia leghangulatosabb kisvárosa” a Dráva fölötti dombon, amely már a rómaiak idején fénykorát élte Petovia néven (vár, gyönyörű rálátás a Drávára és a városra, óváros római kori 5 méteres Orfeusz-emlékművel, amely a középkorban a pellengér szerepét töltötte be; Szent György-templom, középkori házak) – Jeruzalem, a keresztes lovagok által a 13. században alapított gyönyörű fekvésű település a Mura–Dráva-közti-dombvidéken, a nemzetközi hírű borút központja (estebéd hajdinából készült specialitással és a híres Muravidéki gibanicával, valamint a híres jeruzalemi borokból fakultatív borkóstoló – Nagykanizsa – Pécs

 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 éjszaka panzióban
Étkezés: 1 reggeli, 1 estebéd a Jeruzalemi borúton helyi specialitásokkal
Ár: 55.000Ft/fő (utazás autóbusszal, sofőri napidíj, útadó, úthasználati és parkolásidíjak, szállás, 1 reggeli, 1 estebéd specialitásokkal, EUB BBP-utasbiztosítás, szervezési díj)

A helyi idegenforgalmi adó 1,5 €/fő/éj, 7-18 év között 0,75 €/fő/éj a helyszínen fizetendő!

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás