Biztosítás

Utazásaink résztvevőinek kívánunk segíteni azzal, hogy a programok megszervezése mellett gondot fordítunk arra is, hogy utasbiztosítást nyújtsunk. A Baleset- Betegség és Poggyászbiztosítás (BBP) díját az utazások részvételi díja tartalmazza. Biztosító partnerünk a nagy tradícióval rendelkező Európai Utazási Biztosító Zrt.,
a világ legelső, utazásra szakosodott biztosítója!

Biztosítás kötése most

Az EUB rövid története – a világ legelső, utazásra szakosodott biztosítója, pécsi kötődéssel

Az Európai Utazási Biztosító Zrt története 1905-ben kezdődött, amikor egy pécsi üzletember, Cserkúti Engel Miksa a luzerni pályaudvaron felfigyelt arra, hogy milyen könnyen lángra lobbanhat a peronon álló bőrönd egy gőzmozdony szikrájától. Utánajárt és megtudta, hogy a kárért a vasúttársaság csak jelképes kártérítést fizet. Ez adta az ötletet egy olyan biztosító társaság létrehozására, amely az utazók poggyászára és baleseti káraira vállal fedezetet. Így született meg 1907-ben Magyarországon az Európai Áru és Podgyászbiztosító Rt., a világ legelső, erre szakosodott biztosítója.

A társaságban később többségi tulajdont szerzett az Assicurazioni Generali biztosító és így néhány év alatt kialakult az Európai Utasbiztosító európai méretű hálózata. A részvények egy része később a Münchener Rückversicherung, a világ legnagyobb viszontbiztosítójának a kezébe került. A világháború és az államosítás után közel négy évtizedig szünetelt a tevékenysége Magyarországon, csak 1989-ben, a Generali megjelenésével indult be újra a hagyományos utasbiztosítások értékesítése.

1997. január 1-jén új fejezet kezdődött a társaság életében: ekkor alakult meg az önálló Európai Utazási Biztosító Rt., éppen 90 évvel a legelső alapítás után.

Forrás: www.eub.hu

EUB Utasbiztosítási feltételek
EUB Utasbiztosítási termékismertető
EUB Stornobiztosítási feltételek
EUB Storno termékismertető
EUB BBP és storno feltételek

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás