AZ ADRIAI-SZIGETVILÁG ÉKKÖVEI

PIHENÉS A KVARNER-ÖBÖLBEN: 4 NAP – 4 SZIGET

Időpont: 2021. június 10 – 13. (4 nap)

  1. nap: Pécs – HORVÁTORSZÁG: Átkelés a látványos Krk-hídon – KRK-sziget: Biserujka-cseppkőbarlang (kb. 100 méter hosszú barlang gyönyörű cseppkövekkel) – Soline-öböl (rövid megálló a fekete gyógyiszapos öbölben, amely a Római Birodalom egyik fontos sólepárlója volt) – FAKULTATÍV: Könnyű gyalogtúra a Krk-sziget legmagasabb csúcsára: Obzovacsúcs (569 méter), a jellegzetes karsztplatóról (kopár karrmező /”ördögszántás”/) pazar panoráma a Baška-mezőre, illetve a környező szigetekre –VAGY: Vrbnik, a Krk-sziget leghangulatosabb települése, az öböl fölé magasodó, hegytetőn épült ódon városka pazar panorámával és Baška, a sziget legdélibb települése a sziklakatlan és a tenger között (Szent János-temetőkápolna, a béke és nyugalom szigete a zajos strandok fölé emelkedő sziklaperemen) – Jurandvor, Szent Lúcia-kápolna (az 1000 körül épült kápolnában találták meg a 11. századi „Baškai kőtáblát”, amely a horvát nyelv legrégibb írásos emléke – az eredetit Zágrábban, a Horvát Tudományos Akadémián őrzik) – Kompolás CRES-szigetre: Utazás a panorámaúton, 400-500 méterrel a tenger fölött; rövid pihenők a kilátóknál: pazar panoráma a szigetekre és a tengerre
  2.  

  3. nap: Cres, a sziget székhelye, a velencei emlékek városa (15.-16. századi paloták, bástyák, loggia, gabonaraktár, templomok) – Osor, a 4000 éves, hangulatos, festői városka, a szobrok városa (ókeresztény bazilika romjai /6. sz./, Mária mennybemenetele-templom /16. sz./) – LOŠINJ-sziget (átkelés hídon): Veli Lošinj (bájos kis kikötő díszletszerű házakkal, St. Miklós-templom /13. sz./ az öbölben – Ćunski (a több mint 120 éves Torać olivabogyó-feldolgozó malom, olajsajtoló, 4-5 féle olívaolaj kóstolása, kedvező vásárlási lehetőség) – Mali Lošinj, a sziget legnagyobb települése (Szűz Mária-templom, nyüzsgő kikötő)
  4.  

  5. nap: Egész napos (aktív, passzív) pihenési lehetőség a nyugodt, békés szigeten: strandolás, biciklizés, elektromos rollerezés, tengeri kajakozás, a bátrabbak még a SUP-stand up paddle-t vagyis az álló-deszkás evezést is kipróbálhatják – Fakultatív programkínálatunk: félnapos kirándulás hajóval a szomszédos, „lakatlan” Ilovik-szigetre (néhány állandó lakos él a szigeten)
  6.  

  7. nap: Kompátkelés KRK-szigetreKrk, a sziget központja (városfal, tengeri bástya, városkapu, őrtorony, Frangepán-vár, 11. és 13. századi templomok) – Punat, a jachtok városa (Szent Donát-templomocska, az óhorvát, kora román templom Krk-sziget legrégibb építészeti emléke a 11. századból) – Fakultatív hajózás a szárazföldekkel teljesen védett öböl közepén lévő kicsi, bájos Košljun-szigetre, (közel 600 éves Ferences kolostor, 30.000 kötetes könyvtár, 2 templom, 3 kápolna, keresztút és az Egyház-történeti Múzeum /gazdag régészeti, néprajzi, egyházi és természettudományi részleggel/ található a kicsiny szigeten /0,07 km2/) – Pécs

 
Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: mindhárom éjszaka ugyanazon a helyen, közvetlenül a tengerparton, összkomfortos mobilházakban 4* kempingben

Ár: 54.000 HUF/fő (utazás autóbusszal, úthasználati, híd- és parkolási díjak, kompdíjak, sofőri napidíj, szállás, csoportvezetés, EUB BBP-utasbiztosítás, szervezési költség)

A helyi idegenforgalmi adó (1,5 EUR/fő/éj) a helyszínen fizetendő!

eXTReMe Tracker EUB utasbiztosítás